FRI FRAKT ÖVER 495 KR
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
Galett med karamelliserad lök & fikon
240315
Ingredienser
Portioner: 4
- 100 g osaltat smör
- 3,5 dl grahamsmjöl
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- sesamfrö
- 4 st gul lök
- 2 msk smör
- 2 tsk socker
- 1 dl vatten
- salt
- 6 st fikon
- 200 g fetaost
- 2 dl riven ost
- balsam vinäger/kräm
Gör så här
- Mixa smör, grahamsmjöl, salt, ägg och sesamfrön i en matberedare.
- Tillsätt vattnet sist.
- Plasta sedan in degen och förvara i kylen 10 min.
- Kavla sedan ut på ett bakplåtspapper till en 4mm tjock deg.
- Riv osten på pajdegen och smula sedan över fetaosten, salta och peppra.
- Skiva löken och stek på hög värme med smör. Löken ska ta färg med inte bli bränd.
- Sänk värmen och låt låt löken få fin färg, salta och sockra.
- Tillsätt vatten och låt det koka in på medelvärme. När löken är mjuk och söt är den klar.
- Bred ut den karamelliserade löken på osten.
- Skiva fikonen och lägg ovanpå, droppa över några droppar balsamicovinäger och vik sedan in sidorna så att det skapas en kant.
- Pensla kanten med uppvispat ägg och strö på semsamfrön.
- Avnjutes som den är eller med en god sallad.