FRI FRAKT ÖVER 495 KR
ÖPPET KÖP 30 DAGAR
Ingredienser
Portioner: 4
- 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
- 2-3 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl ströbröd
Gör så här
- Skala potatisen, förslagsvis med potatisskalare från Victorinox. Skär tunna snitt genom ungefär halva potatisen.
- Placera potatisarna med den snittade sidan uppåt i en ugnssäker form eller plåt, förslagsvis från Patisse. Bred smör på varje potatis.
- Ställ in potatisen mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter.
- Ta ut potatisen från ugnen och bred på ytterligare smör som smälter ner i skårorna. Strö på salt, gärna flingsalt och ströbröd.
- Ställ tillbaka potatisen i ugnen igen i minst 20 minuter eller tills den är mjuk. Känn med en provsticka, förslagsvis en från Exxcent.