FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
En saltsten ger dina grönsaker en perfekt saltsmak innan de ska tillagas. Om du ska grilla kan du använda saltstenen som ett uppläggningsfat medan grillen blir varm. Det går även bra att servera färdiggrillade grönsaksspett på saltstenen för att få en god smak av salt.
Du behöver valfria grönsaker. Jag har valt sparris, squash, tomater och broccoli men det går bra med det du tycker om. Exempelvis hela majskolvar, champinjoner, paprika etc.
Denna klassiska italienska förrätt är perfekt att servera på saltsten.
Du behöver:
Mozzarella
Tomater (gärna söta kvisttomater)
Basilika
Peppar
Balsamico
Gör såhär: Skiva tomater och mozzarella i lagom tjocka skivor, cirka 0,5-1 cm tjocka. Varva skivorna på saltstenen. Dekorera med färsk basilika och krydda med peppar. Ringla balsamico på toppen och avnjut direkt från saltstenen. Mums!
Lax ligger de flesta svenskar varmt om hjärtat och äts flera gånger i veckan i de flesta hem. En favorit helt enkelt! Det finns massvis med olika sätt att tillaga lax på och detta är säkerligen en av anledningarna till varför den är så pass uppskattad. Sushilax har dykt upp mer och mer i butikerna det senaste året och det är en laxsort som går bra att äta rå.
Du behöver:
Salmonlax
Gasbrännare
Gör såhär: Skiva laxen tunt (cirka 0,5 cm) och låt den ligga på saltstenen någon minut. Det räcker att laxen ligger på ena sidan för att få lagom salt smak. Laxen kan ätas som den är men det är även gott att flambera laxen lätt. Detta kan du göra direkt på saltstenen då den klarar av den högre temperaturen. Dock är det bra om man har eldslågan i rörelse över saltstenen då den kan riskera att spricka annars.
Tips! Servera den flamberade och råa laxen med goda såser och valfritt tillbehör. Alternativt sushiris och grönsaker.
En eventuellt otippad smakkombination är melon och salt. Med saltstenen får melonen en perfekt hint av salt och det är även ett tjusigt sätt att servera melonen på. Mums!
Tips! Gör snittar av vattenmelon, fetaost och myntablad eller basilika och servera på saltstenen. Perfekt smakkombination!
Melinda Rosinski, Kostvetarn