FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Det här är det första inlägget i en följetong om olika material i köket.
Marmor - det pampiga och ståtliga materialet som använts i alla tider för skulpturer och inredningar. I grund och botten är det en bergart som bildas när kalksten utsätts för extrema omständigheter som högt tryck och värme. Det finns många olika typer av marmor och skillnaden mellan dessa är sammansättningen av kalkstenen som ombildats. Vit marmor består av väldigt ren kalksten fri från silikater och annat. De mönster som uppstår i marmorn kommer av föroreningar i kalkstenen bestående av olika mineraler.
Marmorn har även letat sig in i köket tack vare sitt vackra utseende och sina praktiska egenskaper. Det kanske allra vanligaste användningsområdet för marmor i köket är i bänkskivor och på golv där den ger ett exklusivt intryck med lite medelhavskänsla. Det finns också köksredskap som är tillverkade av marmor och det materialvalet görs ofta av följande anledningar.