FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Molekylär gastronomi är konsten att skapa det omöjliga. Begåvade och kreativa kockar har i alla tider drivits av ta fram nya skapelser och utveckla gastronomin till nya höjder med nya tekniker. Ferran Adria, som är en av världens absolut främsta kockar, och hans restaurang El Bulli, som under många år listats som världens bästa restaurang, har blivit sinnebilden för den molekylära gastronomin. Det kreativa teamet på El Bulli har parallellt med att de skapat rätter till sin restaurang utvecklat olika tekniker för att förvandla texturer på råvarorna och ta dem till nya höjder, s.k. texturas. Ett exempel är tekniken att med hjälp av Agar Agar och silikonslangar kunna skapa spaghetti av i princip vilka råvaror som helst, till exempel ruccolasallad. Ett annat exempel är att med hjälp av sojalecitin kunna vispa upp olika vätskor såsom pressad citron eller soja till moln eller skum.
Det krävs förstås en del specialutrustning och en hel del tips på vägen. Men numera finns de olika teknikerna för molekylär gastronomi tillgängliga för alla hemmakockar som vill prova på att skapa minst sagt udda och annorlunda rätter.
Vad sägs om att överraska dina gäster med en laxcarpaccio serverad med ruccolaspaghetti, balsamvinägerpärlor och citronskum? En upplevelse för både ögat och gommen. Och varför inte avsluta med jordgubbar doppade i choklad och rullade i kolsyrat socker. En smaksensation som också blir en spännande överraskning när sockret smattrar som popcorn i munnen.