FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Om hur man steker bacon på bästa sätt finns det många åsikter. De flesta har sina egna knep i jakten på den perfekt knaperstekta baconen. Det som händer när man steker bacon är att den friteras. I princip går det att göra utan att tillsätta fett vid stekningen, men man når nästintill alltid bästa resultat med lite extra fett i pannan. Om man ska använda smör eller olja är upp till en själv. Somliga använder en blandning det ger en bra värmetålighet.
Se till att pannan och fettet är varmt innan du lägger i baconen. Någonstans runt medelvärme är lagom för att steka på. Lägg i skivorna slätt i pannan. Vänd när de börjar få lite färg. Stek inte för mycket bacon åt gången, utan se till att får tillräckligt mycket plats.
När baconen kan du lägga den på några lager hushållspapper, så att den får rinna av och bli extra knaprig.