FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Att steka entrecôte skiljer sig egentligen inte så mycket från att steka oxfile. Den största skillnaden är den kraftiga marmoreringen, det insprängda fettet, som ger smak och gör köttet mört. När du väljer din bit är det den viktigaste saken att kolla på.
Värm fett i pannan och stek köttet när pannan har blivit riktigt varm. Du behöver inte riktigt lika mycket fett som till andra köttbitar, eftersom det är så mycket fett insprängt i köttet. Behåll även eventuell fettkappa under stekningen.
Stek tills köttet har fått en fin yta och efterstek sedan i ugn med stektermometer till önskad temperatur. Ugnstemperaturen behöver inte vara mer än 125 grader. Köttet är rött vid ca 55 grader, vid ca 60 grader är köttet rosa och när det kommer upp i 65-70 grader är det välstekt.
Låt sedan köttet vila 10-20 min i aluminiumfolie innan du serverar det.