FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week med årets lägsta priser på kök & matlagning – se alla erbjudanden

Inspiration/Guider/Steka laxfilé
Steka lax-guide hos Kitchentime. Här stekt lax i en gjutjärnspanna.

Steka laxfilé

torsdag 18 april 2024
Dela artikel

Lax är generellt lite enklare att steka än annan fisk. I och med att den innehåller lite mindre vätska håller den ihop bättre och bränns heller inte lika lätt. Därför är det inte heller lika vanligt att man panerar laxen innan stekning.

Om du har en laxfilé som är rensad och klar utan skinn och ben, kan du vända laxen under stekningen. Sådana bitar säljs ofta i frysdisken på vanliga mataffärer. Steker du däremot laxfilé med skinnet kvar på ena sidan är det bättre att enbart steka på skinnsidan och istället ösa fettet under stekningen. Laxen är klar vid en innertemperatur på runt 55 grader

Till stekningen

Fler stekpannor

Ta del av fler tips

  • Stekpannor