FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Stekt ris är en del av asiatisk matkultur som kanske inte är så vanlig i Sverige. Lite onödigt eftersom det både är enkelt och gott. Dessutom är det ett bra sätt att ta tillvara på överblivet ris från dagen innan. Stekt ris används t ex olika former av wok eller nasi goreng.
När du ska steka ris bör du helst förbereda genom att koka riset en dag i förväg. Riskornen klibbar då inte ihop lika mycket när du ska steka dem. Riset behöver inte vara riktigt färdigkokt, någonstans runt halva koktiden räcker.
Exakt hur du bör steka ditt ris beror lite på recept, men vanligtivs börjar woka eventuellt kött och lök som du ska ha med. Tillsätt sedan riset och övriga ingredienser. Rör hela tiden om under stekningen eftersom ris lätt bränner fast. När riset är varmt och har fått lite stekyta är det redo att serveras.