Att steka fisk, och kanske torsk i synnerhet, är ett betydligt känsligare projekt än att steka kött. Eftersom torsk innehåller mycket vatten bränns den lätt och håller dessutom samman sämre. Därför krävs det stor varsamhet när man steker torsk.
Vid stekning av torsk kan det löna sig att använda en sauteuse istället för en vanlig stekpanna. Sauteusen har bättre värmespridning uppåt i väggarna, vilket gör att man inte bränner maten lika lätt. Det kan även vara bra att ha dubbla redskap för att vända torsken också, för att undvika att den ska gå sönder.
Fisk bör stekas stekas i rikligt med fett. Opanerad fisk tar inte upp någon nämnvärd mängd av stekfettet, så ur det perspektivet behöver du inte oroa dig. Stek någonstans på medelhögvärme tills torsken har fått färg och en innertemperatur kring 60 grader. Tjockare bitar kan behöva färdiglagas i ugn för att inte brännas.
Ett vanligt sätt att steka fisken är annars att panera den eftersom det bidrar till att den håller samman bättre. Dubbelpanering i ägg, ströbröd och vetemjöl, är vanligast, men det finns gott om kreativa exempel på paneringar med t ex solrosfrön.