FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Har du en blivande student i familjen? Hög tid att börja fundera på vad du ska servera på studentmottagningen? Svårt att hitta inspiration? De flesta bufféer har ju en tendens att likna varandra: en matig pastasallad, gravlax, skaldjursröra, rostbiff, kanske några utvalda charkuterier, frukt i form av vindruvor och melon och ett gott bröd med några ostar.
Ett tips är därför att välja ut några rätter och lägga ner extra omsorg på just dem. Då får du karaktär på just din buffé eftersom några sticker ut. Här kommer fyra tips för att få en personlig prägel på din studentbuffé.
Genom att servera några rätter i portionsform kan du göra uppläggningen extra festlig. En annan fördel är att det blir lättare att beräkna åtgången. Allt som oftast brukar man annars stå där med halva buffébordet över och sedan äta pastasallad och rostbiff i en vecka.
Det är praktiskt att göra små wraps genom att lägga olika fyllningar i till exempel tortillas eller tunnbröd. Välj ett bröd med karaktär eller ta ut svängarna ännu mer. Ris och kyckling gör sig utmärkt inlindade i noriblad till exempel. En av mina personliga favoriter är att göra färska vårrullar med lättgravad lax, färskpotatis och ramslök inlindade i vietnamesiskt rispapper. Svenska smaker med twist! Mitt recept är ganska ambitiöst eftersom jag gravar min lax själv och vevar min egna majonnäs, men det går givetvis att förenkla och köpa både färdig lax och majonnäs om du vill.
Det är både snyggt och praktiskt att servera smårätter i glas. Framför allt desserter gör sig väldigt bra i små glas. Enkelt att mingla med också om man inte har sittande bord. Vad sägs om svenska jordgubbar med lime- och vaniljkvarg, rivet limeskal och granolacrunch? Glöm inte att sticka i några flaggor i desserterna.
Man får sällan soppa på buffé. Det är synd. Det är klart att det är opraktiskt att servera i sopptallrikar men även här är det smart att servera i glas. Börjar glasen ta slut? Det är enkelt att hyra glas och det kostar inte särskilt mycket. Då behöver du inte diska heller. Gazpacho är en av mina absoluta sommarfavoriter och passar utmärkt på en försommarbuffé.