FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week – upp till 50% rabatt på kökets bästa redskap

Inspiration/Recept/Desserter/Bananpaj

Bananpaj

240315

Härligt len kolapaj med smak av banan. Denna dessertpaj är enkel att förbereda och en riktig favorit för alla åldrar!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 75 g osaltat smör
  • 150g degistivekex
  • 2 msk kakao
  • 1 ½ vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl socker
  • 75 g osaltat smör
  • 1 tsk salt (gärna flingsalt)
  • 2-3 st bananer (inte för övermogna- det är självklart en smaksak)
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • kakao
  • chokladkaka

Gör så här

  1. Mixa digestivekexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt i matberedaren, tillsätt även kakao. Kör sedan så att det formas till en pajdeg. Tryck sedan ut degen i en form som är ca. 14 cm i diameter. Förvara sedan i kylen 20 min.
  2. Värm grädde och vaniljpulver på svag värme, det får inte koka upp. Värm i en annan kastrull sockret, och när det börjar smälta rör försiktigt tills allt socker är smält. Sockret ska ha en gyllenbrun färg. Tillsätt sedan smör.
  3. När smöret har smält under omrörning tillsätts även gräddblandningen. Rör tills du fått en slät och fin kolakräm. Häll upp i en burk och låt svalna i rumstemperatur.
  4. När kolakrämen har svalnat så tar du ut pajbotten ur kylen och fyller den med kolakrämen.
  5. Skär fina bitar av bananerna och dekorera ovanpå, sedan toppar du bananerna med uppvispad grädde och hyvlar sedan över choklad från chokladkakan och pudrar över kakao lite lätt.