Fira Chokladbollens dag den 11 maj! Här hittar du KitchenTimes favoritrecept på chokladbollar med jordgubbar och chokladöverdrag. Fantastiskt god kombination.
Ingredienser
Portioner: 4
150 g smör (rumsvarmt)
3 msk kakao
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
1,5 msk kallt kaffe eller vatten
Kokos och hackade hasselnötter
200 g mjölkchoklad (valfritt)
10-15 st jordgubbar (valfritt)
Gör så här
Blanda ihop rumsvarmt smör och socker i en bunke, enklast att göra med händerna.
Häll i kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe eller vatten och blanda ihop.
Platta till en mängd smet i handen och lägg i en jordgubbe, lägg smeten runt jordgubben och forma tills du får en rund boll.
Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela mjölkchokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält.
Lägg lite smält choklad i handen och rulla en boll i taget i handen för att få chokladöverdrag i lagom mängd. Lägg sedan chokladbollarna på ett bakplåtspapper.
Rulla därefter chokladbollarna i kokos, nötter eller valfritt strössel och lägg på en tallrik eller skärbräda
Ställ in chokladbollarna i kylen ca 15 minuter innan servering. Du kan även förvara dina chokladbollar i kylen.