FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Desserter/Chokladbollens dag

Chokladbollens dag

240315

Fira Chokladbollens dag den 11 maj! Här hittar du KitchenTimes favoritrecept på chokladbollar med jordgubbar och chokladöverdrag. Fantastiskt god kombination.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g smör (rumsvarmt)
  • 3 msk kakao
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 msk kallt kaffe eller vatten
  • Kokos och hackade hasselnötter
  • 200 g mjölkchoklad (valfritt)
  • 10-15 st jordgubbar (valfritt)

Gör så här

  1. Blanda ihop rumsvarmt smör och socker i en bunke, enklast att göra med händerna.
  2. Häll i kakao, vaniljsocker, havregryn, kaffe eller vatten och blanda ihop.
  3. Platta till en mängd smet i handen och lägg i en jordgubbe, lägg smeten runt jordgubben och forma tills du får en rund boll.
  4. Smält choklad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en större värmetålig bunke ovanpå kastrullen, stäng av värmen och lägg i hela mjölkchokladen i bitar i skålen och rör om med en sked till chokladen smält.
  5. Lägg lite smält choklad i handen och rulla en boll i taget i handen för att få chokladöverdrag i lagom mängd. Lägg sedan chokladbollarna på ett bakplåtspapper.
  6. Rulla därefter chokladbollarna i kokos, nötter eller valfritt strössel och lägg på en tallrik eller skärbräda
  7. Ställ in chokladbollarna i kylen ca 15 minuter innan servering. Du kan även förvara dina chokladbollar i kylen.