FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Desserter/Chokladpavlova med mascarpone & bärtopping

Chokladpavlova med mascarpone & bärtopping

240315

Pavlova är en riktig klassiker och mångas tårtfavorit. I denna version får marängbottnen dessutom smarrig chokladsmak! 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 st äggvitor
  • 3,25 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 50 g 70% choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 2 msk socker
  • 2 msk espresso (kall)
  • hyvlad choklad
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rita en ca 23 cm stor cirkel på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt socker, lite i taget.
  3. Fortsätt vispa tills marängen är glansig och fast. Sikta ner kakao och vänd ner den hackade chokladen.
  4. Tillsätt därefter vinäger och vänd allt tills det blandat sig bra.
  5. Bred ut marängen i cirkeln som du ritat på bakplåtspappret.
  6. Grädda i ugnen och sänk temperaturen till 150 grader när du ställer in plåten.
  7. Grädda i 1h 15min.
  8. När tiden har passerat stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills den svalnat helt.
  9. Vispa grädden, tillsätt därefter mascarpone och socker.
  10. Smaka av med espresso det sista du gör.
  11. Sedan är det bara att montera ihop tårtan och njuta!