FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Inspiration/Recept/Desserter/Crème Brûlée Brie

Crème Brûlée Brie

240311

Alla älskar brieost! Vi har däremot testat en ny tappning på osten och det är Crème Brûlée Brie - en mix utav Crème brûlée och en krämig brieost toppad med honung och lite farinsocker! Denna ost kommer garanterat bli en hit på julbordet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • Brieost hel rund  
  • Farinsocker (rörsocker funkar också)
  • Honung
  • Flingsalt
  • Brännare

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hyvla av första "vita" lagret på din brieost.
  3. Ringla över honung och toppa med lite flingsalt alt. någon annan valfri krydda som du önskar.
  4. Ställ in din brieost i ugnen i ungefär 10 minuter, tills den har börjat smälta.
  5. Ta ut din brieost och strössla över lagom mängd socker och ringla sedan över lite mer flytande honung.
  6. Nu är det dags att bränna! Bränn det översta lagret på din brieost och avsluta när du uppnått en fin bronsig färg, när sockret har smält. Klart att servera med valfritt fröknäcke eller liknande.

Det är lämpligt att använda brie av hög kvalitet - helst en som är tillräckligt mjuk för att utveckla sin krämiga konsistens när den gratineras, men som inte smälter helt. Brunt socker är perfekt för karamellskiktet, eftersom det bildar en jämn, krispig skorpa och är lätt att karamellisera.

Gratinerad och karamelliserad brie är inte bara perfekt som en sofistikerad förrätt, utan kan också kombineras på många olika sätt. Den krämiga konsistensen och den söta, krispiga skorpan passar perfekt till färska sallader, t.ex. med rucola, fikon, rostade hasselnötter och en balsamicodressing. Alternativt är gratinerad brie också en underbar topping på crostini eller som ett elegant tillbehör till bakade grönsaker.