FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Crème Brûlée är kanske den mest klassiska desserten av dem alla. Och i mitt tycke en av de allra bästa. Det är precis som i den klassiska scenen i Amelie från Montmartre. En av livets bästa stunder är att slå hål på sockerlocket på en perfekt brûlée. Egentligen är det inte så svårt att göra en brûlée, men för att få den helt perfekt så krävs det lite träning och några bra tips på vägen. Om du vill använda rörsocker eller vitt socker till själva sockerlocket är en smaksak. Själv föredrar jag vitt socker eftersom det smälter snabbare och är lättare att handskas med. Var lite försiktig bara. Just därför kan det också lätt bli bränt. Brunt farin däremot ska du undvika. Farinet har en alltför knäckig ton redan från början och kan därför lätt smaka bränt. Crème Brûléen kan (förutom sockerlocket) förberedas i god tid innan och förvaras svalt. Själv tycker jag dock att den gör sig bäst om den serveras lite lätt ljummen. Om du vill experimentera med olika smaksättningar så går det förstås bra. Personligen tycker jag att originalet är svårslaget. Något tillbehör kan däremot passa bra. Lite färsk frukt ger bra balans till den söta vaniljkrämen. Eller varför inte en salsa på mango, äpple och mynta? Och så något gott och sött i glasen förstås. Sauternes är det klassiska vinvalet, men en tokajer fungerar minst lika bra.