2 dl frön eller nötter efter tycke och smak (tex. solrosfrön, pumpafrön,sesamfrön)
1 dl socker
flingsalt
Gör så här
Värm upp ugnen till 175 grader. Sikta mjöl, kakao och salt i en bunke. Vispa smör och florsocker krämigt och tillsätt ägggulorna på slutet.
Blanda sedan ihop all och rör till en fin deg. Klä degen i en form med avtagbar kant och nagga botten med en gaffel.
Förvara sedan i frysen 10 min innan pajen gräddas i ugn 20 min. Låt sedan pajskalet svalna.
Smält choklad över ett vattenbad. När chokladen är helt smält blanda i vispgrädde och espresso. Smaka av och justera beroende på om du önskar mer eller mindre kaffesmak. Låt svalna lite och fyll sedan pajskalet.
Använd en torr panna att kandera dina valda frön. Häll sockret i pannan och när sockret smält till en gyllenbrun färg ta bort pannan från värmen och tillsätt dina önskade frön.
Rör om s å att alla frön täcks av det smälta sockret. Häll sedan snabbt ut på ett ark bakplåtspapper. Låt sedan svalna och hacka till mindre bitar.
Toppa pajen med kanderade frön och flingsalt och ställ sedan pajen i kylen ca. 1 timme tills den stelnat. Servera med en klick grädde.