FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Desserter/Vegansk morotskaka

Vegansk morotskaka

240311

Bjud på en härligt saftig morotskaka som dessutom är helt vegansk!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g kikärtsspad (uppvispat)
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl glutenfritt mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/5 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/5 tsk malen kardemumma
  • 1/5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt, efter smak och tycke
  • 1 1/2 dl raps- eller matolja
  • 4 1/2 dl finrivna morötter
  • 200 g växtbaserad färskost
  • 75 g mjölkfritt margarin, gärna rumstempererat
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 lime (riven zest)
  • Ätbara blommor och kanel som topping

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader för muffinsformarna, 150 grader om du gör en stor kaka.
  2. Vispa kikärtsspadet till ett fast vitt skum.
  3. Tillsätt strösockret och vispa ihop till en fin fluffig smet.
  4. Tillsätt sedan finrivna morötterna. Blanda ihop alla ingredienser med en slickepott till en jämn smet.
  5. Tillsätt sedan resten av de torra ingredienserna och sikta ner det i kikärtsblandningen.
  6. Blanda i oljan och vänd runt med slickepott.
  7. Fyll smeten i muffinsformarna eller en 24 cm form med löstagbar kant.
  8. Grädda muffinsformarna i 15 min i mitten av ugnen. Om du gör i en stor form bör kakan gräddas i ca 30 min!
  9. Låt morotskakan svalna helt, bre sedan på frostingen med en slickepott på kakan!
  10. Toppa med ätbara blommor och strö på lite kanel!