FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Förrätter & snacks/Glutenfria Minipajer

Glutenfria Minipajer

240315

Dessa minipajer med rödbetsfyllning är perfekta till sommarens buffébord! Receptet ger antingen en vanlig, stor paj eller 4-5 minipajer.

Ingredienser

Portioner: 4
  • Pajdeg
  • 2,5 dl havregryn
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 150g smält smör
  • 0,5 dl kesella vid behov
  • Pajinnehåll
  • 3-4  rödbetor
  • 3,5 dl riven ost
  • 2dl gräddfil
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • Kryddor
  • Timjan
  • Salt & peppar
  • Rostade solrosfrön

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i 40 minuter tills de blivit mjuka och låt svalna.
  2. Rör ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en form. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.
  3. Ställ in ugnen på 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  4. Blanda ost, gräddfil, ägg och honung i en bunke och smaksätt med timjan, salt & peppar.
  5. Skiva rödbetorna och sprid ut dem jämnt över pajskalet och häll därefter över ostblandningen.
  6. Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.