Koka upp vatten i en kastrull, koka nässlorna i ett par minuter, häll av dem i ett durkslag och kasta bort vattnet. Hacka de förvällda nässlorna.
Skala de vita sparrisarna, knopparna behöver dock inte skalas. Koka upp vatten i en vid panna eller kastrull med lock. Salta vattnet och lägg i de vita sparrisarna, låt dem sjuda i mellan 6-10 minuter beroende på tjocklek och smak.
Under tiden kan man hacka löken och smälta smör i en kastrull, svetta löken så den blir mjuk, glansig och lite genomskinlig, den ska inte få färg.
Häll på vinet och låt koka någon minut. Häll i vatten och buljongen, smaka gärna på spadet så att den får lagom buljongsmak. Man vill inte har för mycket, eller inte jag i alla fall.
Stjälp ner de hackade nässlorna i buljongen och koka tillsammans med ramslök.
Det hela behöver inte koka speciellt länge då förlorar det nämligen färgen, smaka av och mixa ordentligt.
Servera med bitar av vit sparris, lite vackra skott från trädgården eller naturen, jag hade lite gräslöksknoppar och källfräne. Ringla eller droppa lite god olivolja över.