Njut av en riktigt god och kryddig salamipasta med smak av mozzarella och tomat.
Ingredienser
Portioner: 4
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk socker
2 äggulor
25g smör
Neutral olja att fritera i (rapsolja)
2 hårdkokta ägg
1,5 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
Löjrom, stenbitsrom eller tångkaviar
Finhackad rödlök
Gräslök
Dill
Gör så här
Smält smöret och dra sedan bort från värmen.
Mät upp kallt vatten i en bunke och tillsätt mjölet. Rör till en slät met med en handvisp.
Tillsätt salt, socker och äggulor. Ha tillsist i det smälta smöret och rör slätt. Låt stå för att dra ca 15-30 min innan krustaderna friteras.
Häll sedan över smeten i en mindre skål med höga kanter så att krustadjärnet kan doppas ned djupt.
Mät upp neutral olja i en kastrull så att oljan går upp ca 4-5 cm på kanten. Eller använd fritös.
Värm upp oljan till 185-190 grader, håll koll med termmometer om du inte använder fritös.
Värm upp krustadjärnet i den heta oljan några minuter innan den första krustaden görs.
Koka äggen hårdkokta och låt sedan svalna under rinnande kallt vatten.
Finhacka äggen och lägg i en skål.
Tillsätt majonnäs, crème fraiche, salt och nymalen svartpeppar. Rör till en kräm och smaka av.
Precis innan servering. Fyll upp krustaderna med äggkräm och toppa med rom, finskuren gräslök, finhackad rödlök och en dillvippa.
Krustaderna mjuknar om de står för länge innan servering, så servera gärna direkt. Perfekt tilltugg att servera till välkomstdrinken på påskafton kanske?