FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Förrätter & snacks/Smördegspinnar med parmesan och svart sesam

Smördegspinnar med parmesan och svart sesam

240315

Det perfekta tilltugget till glöggminglet! Bjud på smördegspinnar med parmesan och svart sesam, lika enkelt som dessa är att göra är de lika goda. Funkar lika bra att addera röd eller grön pesto istället för parmesan, dessa smördegspinnar är lika goda oavsett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • Färdig smördeg
  • Svarta sesamfrön 
  • Parmesan
  • 1 ägg (uppvispat)
  • Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C (beroende på hur stark din ugn är).
  2. Rulla ut din smördeg och pensla ena sidan med ett uppvispat ägg.
  3. Riv över färsk parmesanost på smördegen. Strö sedan över svart sesam.
  4. Skär sedan smördegen på tvären (5-6 stänger efter varandra). Dra sedan ut smördegen lite och snurra runt till en rullad pinne. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugn i ca 15 min tills pinnarna har fått en fin färg.
  6. Ta ut och servera direkt! Njut till en god glögg eller juldrink.