FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Förrätter & snacks/Smörgåstårta med räkor och pepparrot

Smörgåstårta med räkor och pepparrot

240311

Ingredienser

Portioner: 4
  • Surdegsbröd (eller annat bröd till 4 våningar)
  • 1000 g räkor med skal
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 1 1/2 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt creme fraiche 
  • 1/2 dl riven pepparrot
  • 1 msk riven citronskal
  • 1 dl hackad dill
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 msk riven citronskal
  • 500 g räkor med skal
  • 100 g sikrom eller annan rom
  • Kallrökt lax 1-2 ägg (hårdkokt)
  • 1 Avokado
  • Gurka
  • Citron
  • Persilja

Gör så här

  1. Använd liksom vi ett fyrkantigt surdegsbröd, eller välj ett annat bröd och kantskär så du får jämna kanter, samt dela i fyra skivor så du kan göra fyra våningar.
  2. Koka äggen så de blir hårdkokta. Skala och hacka både räkor och ägg.
  3. Fyllning: Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en bunke tillsammans med räkor och ägg, krydda med salt och peppar.
  4. Till fyra skivor bröd: Dela upp fyllningen i tre delar. Lägg 1/3-del av fyllningen på första brödskivan och 1/3-del fyllning var på andra samt tredje skivan bröd, lägg sedan på den sista brödskivan.
  5. Pepparrotskrämen: vispa creme fraiche med pepparrot, citronskal, lättmajonnäs och lite salt med elvisp i några minuter tills den tjocknat.
  6. Bred krämen runt hela tårtan: ovanpå och runtom kanterna så den täcker hela tårtan. Låt tårtan stå i kylen i ca 5 timmar.