Superenkla och goda minipizzor till mingel, mellanmål eller snacks!
Ingredienser
Portioner: 4
1 färdig pizzadeg
200 g parmaskinka
10 soltorkade tomater
5 röda, gula cocktailtomater
4 msk pinjenötter
1 rulle getost, mini
1 burk tomatsås
Riven ost
Färsk basilika
Ruccola
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut pizzadegen och skär ut små runda bitar av degen, exempelvis med hjälp av ett glas. Alternativt skär degen i mindre bitar och kavla ut till minipizzor som blir cirka 8 cm i diameter. Lägg pizzorna på en plåt med bakplåtspapper.
Bred ut tomatsås på varje pizza och strö över riven ost på hälften av pizzorna och en skiva getost på den andra hälften pizzor. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
Rosta pinjenötter lätt och skär soltorkade tomater och cocktailtomater i skivor.
Ta ut pizzorna och fördela parmaskinka, soltorkade tomater, pinjenötter och ruccola på pizzorna med riven ost. Fördela cocktailtomater, pinjenötter och basilikablad på pizzorna med getost.