FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Säsongen i köket – se alla kampanjer

Inspiration/Recept/Frukostrecept/Missa inte våffeldagen den 25 mars

Missa inte våffeldagen den 25 mars

240315

Internationella våffeldagen den 25 mars har sitt ursprung i Sverige och gläder nu finsmakare över hela världen. Ursprungligen markerade denna dag slutet på vintern och början på våren, men idag handlar allt om den gyllenbruna klassikern. Oavsett om våfflorna är krispiga eller mjuka, söta med bär och grädde eller salta med ost och örter - våfflorna erbjuder otaliga möjligheter att vara kreativ. Perfekt för att unna sig en liten paus och njuta av dagen med läckra bakverk!

Ingredienser

Portioner: 8
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • 4 dl mjölk

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan att svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Häll i hälften av mjölken och vispa smeten slät.
  4. Vispa ned resten av mjölken och det smälta smöret.
  5. Ställ smeten att svälla i minst 15 minuter men gärna längre. Obs! Se till att smeten är rumstempererad när du börjar grädda annars kommer du kyla ned våffeljärnet vid varje gräddning.
  6. Hetta upp våffeljärnet ordentligt. Pensla järnet smält smör eller en neutral olja och börja grädda. Tips! Lägg gärna våfflorna på ett galler så behåller de frasigheten.
  7. Servera med dina favorittillbehör!

Kundservice