FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Frukostrecept/Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

240311

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 msk smör (smörjning av form)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Mät upp mjöl och salt i en bunke, förslagsvis från Nordwik. Blanda.
  3. Vispa ned mjölken, med vår rostfria ballongvisp från WMF, lite i taget för att få klumpfri smet.
  4. Vispa i äggen
  5. Häll smeten i (ca 30x40 cm) ugnsform, Non-Stick från Exxent.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 20 minuter till gyllengul färg.
  7. Skär ugnspannkakan i bitar och servera med lingonsylt.