Gillar du mycket dijon, tomat och ost? Då ska du kika in denna måtlåde-favorit!
Ingredienser
Portioner: 4
2 paket färsk gnocchi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
1 dl vitt matlagningsvin
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 tsk basilika
1 tsk chiliflakes
1 buljongtärning
1-3 msk dijonsenap
1 msk vitvinssvinäger
2 tsk flytande honung
2 st mozzarellaostar
Olivolja & Smör till stekning
Salt & Peppar
Riven parmesan
Färska kryddor till garnering ex. timjan, oregano, basilika
Gör så här
Finhacka lök och vitlök hetta upp en kastrull med olivolja och stek tills löken är genomskinlig.
Tillsätt krossade tomater, vitt vin, buljong och kryddorna. Ju längre tomatsåsen får puttra desto godare blir den. (Har ni gott om tid så låt den koka under lock i en timme.) Annars är denna rätt väldigt snabblagad.
Sätt ugnen på 200°c. Hetta upp en stekpanna med smör och stek gnocchin tills den får en gyllene färg och krispig yta. Salta och peppra. Häll upp i en ugnssäker form eller om ni har en ugnssäker stekpanna så låt dem ligga kvar i pannan.
Tillsätt grädde, dijon och honung i tomatsåsen. Salta och peppra och låt koka upp.
Häll tomatsåsen över gnocchin skiva mozzarella och toppa med. Riv över parmesan och grädda i ugnen i 15-20 min.
Toppa med lite färska kryddor och servera med riven parmesan!