FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week med årets lägsta priser på kök & matlagning – se alla erbjudanden

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Gräddig svampgryta med vita bönor

Gräddig svampgryta med vita bönor

Recept: Linn Torstensson240311

Vad vore hösten utan en riktigt krämig och smakrik svampgryta? Det här är Dietisten Linns absoluta favorit att värma sig med i höstmyset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 gram valfri svamp (här: champinjoner, trattkantareller)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl havregrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk kantarellfond
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 2 förpackningar förkokta vita bönor (cirka 460 g)
  • Salt, svartpeppar
  • 1 kruka färsk timjan

Gör så här

  1. Rensa och skölj svamparna och stek i gjutjärnsgryta tills dom vätskat av sig.
  2. Skär de gula lökarna i kvartar med kniv och bryn i rapsolja med svampen tills löken blivit fint genomskinlig utan att ta färg.
  3. Tillsätt havregrädde, vatten, kantarellfond och japansk soja och låt koka några minuter.
  4. Vänd ner de vita bönorna och smaka av med salt och peppar. Klipp över färsk timjan. Servera grytan med exempelvis potatis, mathavre eller fullkornspasta.