Skala lök och potatis med en skalare från Fiskars.
Hacka lök. Värm upp en stekpanna med smör på medelhög värme, förslagsvis en från Tefal. Stek löken så den blir blank. Lägg över den i en stor gryta, exempelvis en från Nordwik.
Skär potatisen i mindre bitar. Stek den i smör så den får lite färg. Lägg över i grytan.
Skär paprikan i mindre bitar, använd gärna en kniv från Sabatier Trompette. Stek den en stund i smör på medelvärme. Lägg över i grytan.
Stek färsen i smör på medelvärme så den får lite färg. Salta och peppra efter behag. rekommenderas salt- och pepparkvarnar från Le Creuset. Lägg över färsen i grytan.
Tillsätt vatten, buljongtärning, krossade tomater och kummin eller timjan.
Rör om, förslagsvis med en soppslev från Nordal, och låt koka upp. Låt koka ca 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Känn gärna med en provsticka.
Mot slutet av koktiden - smaka av med salt och peppar.
Servera med crème fraiche och garnera ev. med persilja. Gulaschsoppan är god att servera med hembakat bröd till.