FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Julfläsk med grönkål av Erik Videgård

Julfläsk med grönkål av Erik Videgård

240315

Erik Videgård - svensk krögare och TV-profil har tagit fram ett riktigt härligt julrecept för Crock-pot! Laga julfläsk med grönkål i en smidig Crock-pot, som gör julmiddagen medans du kan njuta av sällskapet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1,5 kg färsk bogfläsk eller fläskkarré i bit
  • Salt och nymalen svartpeppar  
  • 2 msk rapsolja  
  • 150 g gul lök  
  • 150 g morot  
  • 100 g blekselleri  
  • 2 msk Quatre Epice 
  • 2 lagerblad  
  • 2 timjankvistar  
  • 25 cl portvin 
  • 33 cl julmust  
  • 2 msk flytande kalvfond  
  • 30 g tomatpuré  
  • 1 msk rapsolja  
  • 100 g baconkuber  
  • 100 g steklök  
  • 240 g champinjoner  
  • 200 g grönkål 

Gör så här

  1. Skär löken i båtar, morot och selleri diagonalt i ½ cm skivor  
  2. Salta peppra och fräs köttet i en stekpanna med oljan tills det är brynt, ta upp ur pannan och fräs lök, morot och selleri i samma panna tills löken är genomskinlig.  
  3. Tillsätt vinet, must, quatre epice, lagerblad, timjan, kalvfond, och tomatpuré, skrapa botten av pannan (deglacera) för att få med allt det goda.  
  4. Häll över blandningen i slowcookern, tillsätt köttet och blanda runt. Sätt slowcookern 6 timmar låg värme och gör något annat.  
  5. 35 minuter innan servering fräs bacon, steklök och champinjonerna, ta upp köttet, tillsätt baconfräset till slowcookern och blanda.
  6. Sjud grytan på hög värme 30 minuter utan lock. Välj om du vill servera köttet varmt eller kyl det och skiva tunt. Servera med pressad potatis.