Skär köttet i ca 3x3 cm bitar eller så stora bitar du vill ha, det är inte jättenoga med storleken. Använd gärna en kockkniv från MAC.
Hetta upp en stekpanna, förslagsvis en från AMT, med smör och stek köttbitarna i omgångar på hög värme så att köttbitarna får färg runtom utan att bli genomstekta
Salta och peppra under tiden. Lägg över köttbitarna i en stor gryta, från exempelvis Nordwik.
Under tiden du steker köttet: Skala lök och skär i klyftor, använd gärna en kniv från Fiskars. Skala morötter, med en skalare från Tala och skär i ca 2 cm bitar.
Strö över mjöl över köttet och rör om så att allt mjöl sugs upp. Detta steg kan hoppas över. Mjölet gör att såsen blir lite tjockare men är inte nödvändigt.
Lägg på lökklyftorna och morotsbitarna på köttet. Häll på vattnet och tillsätt alla kryddor: kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad, köttbuljongtärning, grönsaksbuljong och salt. Låt koka upp.
Sänk värmen och låt koka på svag värme under lock i ca 1,5-2 timmar så att köttet blir mört och fint. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna kalops med kokt ris eller kokt potatis.