FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week – upp till 50% rabatt på kökets bästa redskap

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Kantarell- och Västerbottensostrisotto

Kantarell- och Västerbottensostrisotto

240315

Njut av en krämig risotto med smak av kantareller och Västerbottensost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150g västerbottensost
  • 3 dl carnaroliris
  • 2 dl matlagningsvin (alt. vitt vin som du har hemma)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 100 g smör
  • 2 tsk timjan
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 tsk gurkmeja (för färg)
  • Salt & Peppar
  • Färsk timjan till garnering
  • Färsk parmesan att toppa med

Gör så här

  1. Stek svampen i torr panna tills den börjar tappa vätska och fått fin färg. Lägg svampen åt sidan.
  2. Finhacka löken och stek i pannan med smör tills den blivit genomskinlig. Tillsätt riset och fräs i ca 4 minuter.
  3. Tillsätt vinet och rör tills det kokar bort.
  4. Tillsätt ca 1/4 av buljongen. Rör tills vätskan kokat bort. Återupprepa processen 3 gånger till.
  5. När riset fått önskad konsistens, tillsätt kantarellerna och Västerbottensost, salta och peppra. Servera med en kvist timjan och lite färsk parmesan!