FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Klassisk västerbottenpaj med kantareller

Klassisk västerbottenpaj med kantareller

240311

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g osaltat smör
  • 1 msk vatten
  • 1 ½  dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl dinkelmjöl
  • 3 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150g västerbottenost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • kantareller (önskad mängd)
  • smör
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda tärnat smör, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg. Kavla ut och klä en pajform med degen, låt sedan vila 30 min i kylen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda sedan i 10 min.
  3. Vispa ägg, tillsätt sedan vispgrädde, riven västerbotten, salt och peppar. Fyll pajskalen på fyllningen och grädda i 25 min till pajen fått en gyllenbrun färg. Putsa och dela kantarellerna och stek i smör. Krydda av med salt.
  4. När pajen är färdig toppar du den med de smörstekta kantarellerna och färsk timjan.