Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke, förslagsvis från Nordwik. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt.
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller använd elvisp, exempelvis från Bosch, med degkrokar och arbeta ihop till en jämn och fin pajdeg.
Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, från IMK InMyKitchen, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 200°C i 10-12 minuter tills det fått fin färg.
Lägg en bakhandduk, exempelvis en från Almedahls, över och låt stå och svalna tills fyllningen till köttfärspajen är färdig.
Skala och hacka lök, skiva champinjonerna och skär paprikan i små bitar. Hetta upp en stekpanna, förslagsvis från Nordkök, med smör och stek lök, champinjoner och paprika tills vätskan kokat bort och allt är genomstekt. Lägg över på ett fat.
Stek köttfärsen i smör. Strö över vetemjöl, rör sedan runt så att köttfärsen suger upp mjölet.
Häll på chilisås eller tomatpuré. Tillsätt köttbuljong, salt och timjan. Häll på vattnet. Rör om och låt koka upp, sänk värmen och koka på svag värme ca 5 minuter.
Rör ihop med löken, svampen och paprikan, använd gärna en slev från Eva Solo. Häll röran i pajskalet, strö över riven ost.