FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Paj med tre sorters örter

Paj med tre sorters örter

240314

God matpaj med örter, ost, skinka och purjolök. Perfekt som lunch- eller middagspaj. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 125 g osaltat smör
  • 1 msk vatten
  • 1 ½  dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl dinkelmjöl
  • 200g rökt skinka
  • 1 st purjolök
  • 1,5 dl färska örter tex timjan, körvel, basilika
  • 2st vitlöksklyftor
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl lagrad grevéost
  • peppar
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda smör i tärningar, grahamsmjöl, dinkelmjöl och vatten och kör i en matberedare för snabbt resultat till deg.
  3. Tryck ut pajdegen i pajformen och förvara i kylen i 30 min.
  4. Förgrädda sedan 5 min i ugn.
  5. Skär upp skinka, purjolök, vitlök och hacka dina valda kryddor grovt.
  6. Fyll pajskalet med fyllningen.
  7. Vispa upp ägg, mjölk och riven ost och smaka av med salt, peppar.
  8. Toppa med äggblandningen och ha på ost som dekoration.
  9. Grädda i ugn tills pajen fått fin gyllenbrun färg ca. 30 min.
  10. Servera med en god sallad.