1,5 msk hackad gul lök (använd resten av löken i såsen)
1 st ägg
1 tsk salt
2 krm finmalen svartpeppar
500 g blandfärs eller nötfärs
kokt potatis
lingonsylt
Gör så här
Ta fram en bunke, förslagsvis en från IMK InMyKitchen, och häll i vatten, kalvfond och havregryn. Använd gärna en måttkanna från Funktion. Blanda och låt stå och svälla i ca 15 minuter. Hacka under tiden löken fint, förslagsvis med en kniv från Samura.
Tillsätt den hackade löken, ägg, salt och peppar och blanda. Tillsätt färsen och rör ihop till en jämn smet, blanda ordentligt så att kryddorna fördelar sig jämnt. Använd gärna en träslev från HKliving.
Ta olja eller vatten på händerna och forma färsen till pannbiffar, ca 1 cm tjocka och 10 cm i diameter. Lägg biffarna på en blöt skärbräda, förslagsvis från Funktion, eller på smörpapper.
Hetta upp en stekpanna, exempelvis från Nordkök, med smör. Stek pannbiffarna ca 4 minuter på varje sida så de får fin färg. Servera med kokt potatis, löksås och lingonsylt.