Koka spaghettin, i förslagsvis en gryta från Culimat, enligt förpackningens anvisningar, men med olivolja i vattnet.
Skär bacon i små bitar. Hacka den gula löken fint. Använd gärna en knvi från Zwilling.
Hetta upp en stekpanna, förslagsvis en från Tefal, på medelhög värme och stek först baconet tills det blir knaperstekt. Lägg över på ett fat.
Vispa under tiden ihop ägg och grädde. Använd en vanlig visp, från exempelvis WMF, och vispa bara lätt upp äggen. Riv pamesanosten, med ett rivjärn. från Exxent. Rör ner den rivna parmesanosten och salt.
Häll av vattnet, i ett durkslag från förslagsvis Exxent, från den färdigkokta pastan och blanda med knaperstekt bacon och lök.
Blanda sedan ihop med äggblandningen. Rör kraftigt med en sked. Servera på tallrik och strö över grovmalen svartpeppar och gärna lite persilja.