En klassisk och krämig risotto med extra god smak av kantareller, skogssvamp och parmesanost! Svamprisotto är enkelt att laga och du kan göra oändligt många varianter av din risotto.
Ingredienser
Portioner: 4
150 g skogssvamp
150 g kantareller
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
9 dl vatten
2 hönsbuljong med 8-9 dl vatten
2 msk olivolja
3 dl arborioris (risottoris)
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk smör
2 dl riven parmesanost
Salt & peppar
Färska örter, ex. timjan
Gör så här
Koka upp buljongen i vattnet. Skala, hacka både lök och vitlök.
Rensa och stek svampen i lite smör i en panna.
Häll i olivoljan i en större stekpanna och fräs både vitlök och lök. Häll sedan i riset och fräs till det får en glansig yta.
Tillsätt matlagningsvinet och låt det koka in nästan helt. Låt riset koka sakta och häll på buljongen allteftersom under omrörning.
Utgå från koktiden på din risförpackning. När riset kokat färdig häller du i svampen, smör och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.