FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Risotto med svamp

Risotto med svamp

240315

En klassisk och krämig risotto med extra god smak av kantareller, skogssvamp och parmesanost! Svamprisotto är enkelt att laga och du kan göra oändligt många varianter av din risotto.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g skogssvamp
  • 150 g kantareller
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 9 dl vatten
  • 2 hönsbuljong med 8-9 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborioris (risottoris)
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk smör
  • 2 dl riven parmesanost
  • Salt & peppar
  • Färska örter, ex. timjan

Gör så här

  1. Koka upp buljongen i vattnet. Skala, hacka både lök och vitlök.
  2. Rensa och stek svampen i lite smör i en panna.
  3. Häll i olivoljan i en större stekpanna och fräs både vitlök och lök. Häll sedan i riset och fräs till det får en glansig yta.
  4. Tillsätt matlagningsvinet och låt det koka in nästan helt. Låt riset koka sakta och häll på buljongen allteftersom under omrörning.
  5. Utgå från koktiden på din risförpackning. När riset kokat färdig häller du i svampen, smör och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera och toppa med färsk timjan.