Njut av en riktigt god och kryddig salamipasta med smak av mozzarella och tomat.
Ingredienser
Portioner: 4
Valfri pasta
2 msk olivolja
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
150 g salami (gärna en kryddig variant såsom pepparsalami)
2 dl creme fraiche paprika & chili
2,5 dl matlagningsgrädde
200g babyplommontomater eller körsbärstomater
1 mozzarellaost
1 dl ketchup
1 msk svartpeppar
2 tsk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
Salt efter tycke
Gör så här
Häll upp en stor kastrull med vatten och koka upp.
Häll upp olivolja i en stor panna. Ansa och skölj purjolöken, strimla tunt och lägg i pannan. Pressa i en vitlöksklyfta och stek tills purjolöken fått fin färg.
Strimla salamin och lägg i pannan. (Tips: Vegosalami är ett väldigt gott alternativ, eller så väljer du en riktigt kryddig salami gärna pepparsalami eller pepperoni.)
Fräs några minuter. Tillsätt svartpeppar och paprikapulver och fräs nån minut till. Tillsätt creme fraiche och blanda tills det börjar småputtra. Häll i matlagningsgrädde och ketchup, låt sedan koka upp.
Dela tomaterna på mitten och lägg i pannan och låt såsen puttra i ca 10 minuter.
Häll rikligt med salt i pastavattnet och häll i pastan, koka sedan al dente.
Skiva mozzarellan och tillsätt sedan osten i pannan någon minut innan servering så den hinner smälta. Toppa sedan med oregano!