FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.4 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Super Deals – fortfarande chans att fynda

Inspiration/Recept/Huvudrätter/Sötpotatissoppa med parmaskinka och pumpafrön

Sötpotatissoppa med parmaskinka och pumpafrön

240315

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 sötpotatisar (ca 800g) 
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1/2 buljongtärning
  • 1,5 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmaskinka
  • Ruccola
  • Rostade pumpafrön

Gör så här

  1. Blanda i alla ingredienser i din mixerkanna. Vi använder Hamilton Beach Professional Blender, med den väljer du sopprogrammet. Det tar ca 6 minuter, sedan är soppan rykande varm.
  2. För att ungsrosta parmaskinka lägger du skinkan på en plåt med bakplåtspapper i ugnen på 200 grader i grilläge i ca 10 min, eller tills skinkan har blivit knaprig.
  3. Servera direkt ur mixerkannan i en djup tallrik. Toppa med en sked creme fraiche, ugnsrostad parmaskinka, ruccola och rostade pumpafrön.