FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/​Asiatisk Gurksallad - Fräsch, Krispig & Smakrik

​Asiatisk Gurksallad - Fräsch, Krispig & Smakrik

241007

Asiatisk gurksallad är en lätt och uppfriskande sallad som kombinerar den krispiga smaken av gurka med en smakrik dressing av sojasås, risvinäger och sesamolja. Denna sallad är perfekt som tillbehör till asiatiska rätter som sushi, nudlar eller wok, eller som en lätt förrätt. Med enkla ingredienser och snabb tillagningstid blir denna sallad snabbt en favorit på matbordet!

Tillagningstid: 10 min

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 st gurkor, helst slanggurkor eller små asiatiska gurkor
  • 2 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger som alternativ)
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker (kan justeras efter smak)
  • 1 tsk sesamfrön, rostade (kan vara vita eller svarta)
  • 1 st chili, finhackad (kan uteslutas om du föredrar en mildare smak)
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller pressad
  • Färsk koriander för garnering (valfritt)
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Förbered gurkan. Tvätta gurkorna noggrant och skär bort ändarna. Skiva gurkorna tunt. Använd gärna en mandolin eller skalkniv för att få tunna, jämna skivor. För extra effekt kan du först dela gurkan på längden och sedan skära halvmånar.
  2. Gör dressingen. I en liten skål, blanda risvinäger, sojasås, sesamolja, socker, finhackad chili och vitlök. Rör om tills sockret löser sig. Smaka av och justera sötman eller saltet efter egen smak.
  3. Marinera gurkan. Lägg gurkskivorna i en större skål och häll över dressingen. Blanda väl så att alla gurkskivor är täckta av såsen. Låt salladen stå i kylen i minst 10–15 minuter. Ju längre den får marinera, desto mer smakrik blir den.
  4. Servering. När du är redo att servera, toppa salladen med rostade sesamfrön och färsk koriander. Du kan även ringla över lite extra sesamolja för en fylligare smak.