FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Färskpotatissallad

Färskpotatissallad

240314

Denna färskpotatissallad är perfekt som tillbehör till både kött och fisk. Rädisor och kapris tillsammans med senapsvinaigrette ger potatisen extra mycket smak! 

Ingredienser

Portioner: 4
  • Ca 1 kg färskpotatis
  • 1 knippe Rädisor
  • 1 frp Ärtskott
  • 1 frp Sockerärtor
  • 3 msk Kapris
  • 1 knippe Salladslök
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1,5 msk Balsamvinäger
  • 1 dl Olivolja
  • Örtsalt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen och dela den på hälften, låt svalna något innan de andra ingredienserna tillsätts i salladen.
  2. Lägg rädisorna i iskallt vatten ca 10 minuter och skär dem sedan i fjärdedelar.
  3. Skär upp salladslök, motsvarande en halv vanlig lök.
  4. Koka upp vatten, lägg i sockerärtorna och ställ av plattan. Låt sockerärtorna ligga i det varma vattnet ett par minuter och häll sedan av dem.
  5. Vispa ihop dressingen, var noga med att senapen löser upp sig ordentligt.
  6. Häll dressingen över potatisen, blanda och häll sedan i övriga ingredienser, blanda igen- klart!