FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week – upp till 50% rabatt på kökets bästa redskap

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

240315

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
  • 2-3 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här

  1. Skala potatisen, förslagsvis med potatisskalare från Victorinox. Skär tunna snitt genom ungefär halva potatisen.
  2. Placera potatisarna med den snittade sidan uppåt i en ugnssäker form eller plåt, förslagsvis från Patisse. Bred smör på varje potatis.
  3. Ställ in potatisen mitt i ugnen i 225°C i ca 25 minuter.
  4. Ta ut potatisen från ugnen och bred på ytterligare smör som smälter ner i skårorna. Strö på salt, gärna flingsalt och ströbröd.
  5. Ställ tillbaka potatisen i ugnen igen i minst 20 minuter eller tills den är mjuk. Känn med en provsticka, förslagsvis en från Exxcent.