FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Konserverade citroner

Konserverade citroner

240311

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor glasburk med lock
  • 10 Ekologiska citroner
  • 10 Msk salt (gnid in citroner med)
  • 5 Msk salt (häll över på toppen i burken)
  • Saften av 4 st citroner
  • Fyll upp med kokat vatten

Gör så här

  1. Tvätta en stor glasburk ordentligt. Viktigt att saker och ting är rena när en konserverar.
  2. Tvätta citronerna grundligt och skär sedan av toppen och botten. Efter det skär du djupa kors i toppen och botten. De ska bara hålla ihop med någon centimeter. Massera in 1 msk salt i varje citron.
  3. Tryck ner alla citronerna i en stor glasburk och pressa till dem så de börjar vätska sig. De ska ligga så tight som möjligt. 
  4. Häll över saften av 4 st citroner och 5 msk salt. Fyll sedan på med kokt vatten så att citronerna täcks helt och sätt på locket. 
  5. Låt sedan citronerna stå i rumstemperatur i minst 4 veckor och vänd då och då på burken. När citronerna är helt mjuka och klara bör de förvaras i kylskåp.
  6. Använde sedan dina citroner i en klassisk marockansk kycklingtagine eller en mustig fisksoppa.