FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Lingondressad kålsallad med rostade hasselnötter

Lingondressad kålsallad med rostade hasselnötter

240315

Duka fram dietisten Linns juliga kålsallad på årets julbord! Såklart fylld med färgglatt grönt efter säsong och toppad med knapriga hasselnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl lingon
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • Salt, svartpeppar
  • 500 g blandad kål (här: vitkål och rödkål)
  • 1 apelsin
  • ½ dl rostade och skalade hasselnötter

Gör så här

  1. Rör ihop lingon, honung, rapsolja och balsamvinäger i en bunke. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Strimla kålen fint med mandolin. Lägg i en bunke och krama med händerna cirka 5 minuter tills kålen mjuknat. Rör ner lingondressingen.
  3. Skala och filéa apelsinen, dela i grova bitar. Hacka hasselnötterna grovt.
  4. Vänd ner apelsin och hasselnötter precis innan servering. Servera i en fin skål eller på ett fat.