FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Pre-Black Week - Upp till 50% på dina köksfavoriter!

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Potatissallad

Potatissallad

240314

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis
  • 2 st syrliga äpplen
  • ca 5-10 cm purjolök eller en liten rödlök
  • ca 15 centimeter gurka
  • ca 8 st rädisor
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 dl majonäs
  • 2 msk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • av 2-3 msk finhackad gräslök

Gör så här

  1. Koka potatis (helst färskpotatis) och låt svalna. Skala potatisen (om du inte kokade utan skal), förslagsvis med en potatisskalare från Victorinos.
  2. Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål, förslagsvis denna fina från Rörstrand.
  3. Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.
  4. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar. Skär gurkan och rädisorna i mindre bitar och tillsätt allt till dressingen. Använd gärna knivar från Fiskars.
  5. Skär äpplen i mindre bitar. Tillsätt till dressingen. Blanda ordentligt, använd gärna salladsbestick från Hardanger Bestikk.
  6. Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.
  7. Låt stå i kylskåp med plastfolie, exempelvis från Ninjaplast, över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.