FRI FRAKT ÖVER 495 KR

★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT

ÖPPET KÖP 60 DAGAR

Logga in

Black Week – upp till 50% rabatt på kökets bästa redskap

Inspiration/Recept/Tillbehör & sallader/Rödvinssås

Rödvinssås

240311

Ingredienser

Portioner: 5
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 6 dl rött matlagningsvin
  • 2 st kalvbuljongstärning
  • 6 dl vatten
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 tsk soja

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, exempelvis med en kniv från Fiskars.
  2. Lägg smör, socker och den hackade löken i en kastrull, förslagsvis en från Jamie Oliver hos Tefal. Låt fräsa några minuter tills löken är blank och fin.
  3. Häll på rödvin. Tillsätt buljongtärning, vatten, vitpepparkorn, lagerblad, svartpeppar och salt.
  4. Låt koka upp. Sänk värmen och låt småkoka tills ca en tredjedel av vätskan återstår. (Om du gör en sats av receptet ska det alltså vara ungefär 4 dl kvar.) Detta tar ca 20-30 minuter.
  5. Häll såsen genom en sil, förslagsvis en från Exxent, till en annan kastrull för att få bort löken, lagerbladen och pepparkornen.
  6. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och vispa, exempelvis en från WMF, ner i såsen.
  7. Servera gärna rödvinssåsen med den bortsilade löken vid sidan av. (Ta dock bort lagerblad och vitpepparkornen.)