FRI FRAKT ÖVER 495 KR
★ ★ ★ ★ 4.3 / 5 PÅ TRUSTPILOT
ÖPPET KÖP 60 DAGAR
Ronneby Bruk tillverkar klassiska gjutjärnsprodukter för hem och hushåll beläget i Ronnebybygden. Ronneby Bruk använder gjutjärn av högsta kvalitet som blir bättre och vackrare med åren ju mer de används och kan gå i arv i flera generationer. Det genuina gjutjärnet passar väl in i alla kök och till alla tillfällen, från det lantliga köket till de allra modernaste, till vardags och till fest. Ronneby Bruks huvudserie heter MAESTRO och är formgiven av den världskända svenske designern Sigurd Persson. Ronneby Bruk förinsteker sina produkter med krav-märkt olja vilket gör att kastruller, grytor och stekpannor kan användas omedelbart.
Ronneby Bruks gjutjärnsprodukter, som Maestro Fondue-set, är förinstekta med kravmärkt vegetabilisk olja. Det underlättar rengöring och ger även ett ytskydd mot rost. Att pannan eller grytan är förbehandlad med olja innebär också att du kan använda den direkt. Första gången kan du skölja av grytan eller pannan med varmt vatten och torka av den innan användning. Efter gjutjärnsgrytan använts är det bästa att diska med diskborste medans den fortfarande är varm i ljummet vatten och torka av med hushållspapper. Använd inte diskmaskin för att undvika rost och för att undvika att förstöra den instekta ytan. Pannan eller grytan kan även smörjas in med olja ibland efter rengöring om den ser torr ut. Ronneby Bruks gjutjärnspannor och grytor kan användas på alla typer av spisar och hällar, även på induktion. Kastruller och grytor för induktion och aluminiumstekkärl har en non-stick beläggning. Det hindrar maten från att fastna och underlättar även rengöringen. De stekpannor som är tillverkade av gjuten aluminium är belagda med en non-stick yta som är en mycket slitstark beläggning. Vad man kan tänka på är att inte överhetta sin stekpanna, oavsett beläggning, på grund av att den kan slitas av överhettning. Stek gärna med lite fett i pannan, inte helt utan, för att kunna se när pannan är lagom het. Och använd alltid skonsamma köksredskap såsom stekspadar och vispar gjorda av exempelvis trä eller plast.Kokkärlen i kopparserien är gjorda med 3 kärl, där det yttersta lagret är koppar, mellanlagrat är aluminium och insidan är gjord i rostfritt stål. Den rostfria insidan ger en lättskött yta. Kopparkärl kan maskindiskas men bäst är att handdiska kärlen efter användning och handdukstorka dom för att få en blank, fin kopparyta och på så vis undvika vattenfläckar. Kokkärlen har en magnetisk stålbotten som gör att kärlen även kan användas på induktionshäll eller induktionsspis.
Ronneby Bruk gör även kvalitativa skärbrädor. I sortimentet finns bland annat en fin kockbräda av stavlimmad oljad bok, med en slät sida och en sida med köttsaftränna. För att hålla din skärbräda fin länge bör skärbrädan efter användning rengöras med en fuktig trasa eller med ljummet vatten och lite diskmedel. Använd inte diskmaskin för att undvika sprickor i träet. Skärbrädans yta kan även oljas in vid behov med olja avsedd för skärbrädor.