En finkornig sten (5000 i kornstorlek) används när du slipat klart med den medelgrova stenen. Den fina grovleken gör att slipstenen är lämplig för att slipa bort råeggen samt för att polera kniven. Stenen levereras med en fot i gummi, som gör att stenen ligger still när du slipar din kniv, samt ett slipstöd i plast som hjälper dig att slipa i rätt vinkel. En korrigeringssten att jämna ut slipstenen med är även inkluderad i paketet.
Knivslipning med slipsten
En vass kniv är kockens bästa vän. För att bibehålla en vass egg behöver du då och då slipa om din kniv. I den här videon visar Sebastian Pettersson från Svenska Kocklandslaget hur du gör för att slipa med Yaxells slipstenar.
SE HELA SLIPSKOLAN HÄR
#brand { border-collapse: collapse; width: 100%;}#brand td, #brand th { border: 0px solid #ddd; padding: 20px;}#brand tr:nth-child(even){background-color: #e0edf4;}#brand tr:hover {background-color: #ddd;}#brand th { padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; text-align: left; background-color: #e0edf4; color: black;}
Om Yaxell
Yaxell grundades i Seki 1932. Familjeföretaget drivs idag av Takeshi Yamada san, som är fjärde generationen knivtillverkare. Sedan starten har företaget varit en av Japans ledande knivtillverkare. Knivarnas otroliga skärpa och fascinerande damaskusmönster har gjort dem populära i såväl restaurangkök som hos kvalitetsmedvetna hemmakockar.
UPPTÄCK YAXELL